Ga naar de website van ATT Mechanisatie
ATT Aardappelteelt Texel

Aardappelteelt - Aardappelteelt Texel

De teelt van consumptieaardappelen is waar ATTexel de laatste jaren de meeste expansie mee bereikt heeft. Wat in 2002 begon als pionieren met een aantal hectaren consumptie aardappelen, toen nog via het leveringscontract van TNW, een groep telers uit de wieringermeer is nu uitgegroeid tot een serieuze tak. Attexel is nu officieel supplier bij Fritolays met een jaarcontract anno 2012 van 8000 ton. Het grootste gedeelte van deze aardappelen worden allemaal af land geleverd. Hiervoor is in 2008 een eigen mobiele spoelmachine voor gekocht om aan de leveringsvoorwaarden van Fritolays te kunnen voldoen om een gespoeld product aan de fabriek te kunnen leveren.

 Pepsico International Frito-lay

PepsiCo is één van de grootste voedingsmiddelenbedrijven ter wereld met merken in hartige tussendoortjes, ontbijtgranen en dranken en met 285.000 medewerkers met activiteiten in meer dan 200 landen.

PepsiCo Nederland maakt onderdeel uit van PepsiCo Europa. Naast PepsiCo Europa zijn ook PepsiCo America Beverages, PepsiCo Americas Foods en PepsiCo Asia, Middle East & Africa onderdeel van de PepsiCo groep.

PepsiCo in Nederland

In Nederland ken je PepsiCo van merken als Pepsi, 7-Up, Gatorade sportdrank en Tropicana vruchtensappen en natuurlijk van tussendoortjes als Lay’s, Smiths, Doritos, Cheetos, Duyvis en Snack a Jacks. Ook behoren de ontbijtgranen van het merk Quaker met producten als Cruesli, Energy Mix en HO-havermout tot PepsiCo.

In de Benelux startte PepsiCo al in 1946 met de frisdranken en Smiths Food Group (bekend van de zoutjes) begon eind jaren 50 met de productie van aardappelchips in Nederland. Na de toevoeging van Tropicana en Quaker, werd ook het bekende Nederlandse merk Duyvis in 2006 onderdeel van PepsiCo.

Momenteel zijn ongeveer 850 medewerkers werkzaam in Nederland.

Naast ons hoofdkantoor in Utrecht, hebben wij productielocaties in Rotterdam (Quaker), Zaandam (Duyvis) en Broek op Langedijk (onder andere Lay’s, Smiths en Cheetos). Daarnaast werken we samen met Vrumona voor het bottelen en het verkopen van onze koolzuurhoudende frisdranken.

Topmerken

PepsiCo is bekend van honderden verschillende merken over de hele wereld met als bekendste merken in Nederland: Lay’s, Pepsi, 7-Up, Smiths, Cheetos, Doritos en Duyvis, Gatorade, Quaker, Cruesli en Tropicana.

Onze core business is de productie van consumptieaardappelen voor Frito-Lay. Dit internationale concern is eigenaar van ondermeer de Smith Food Group, bekend van het populaire chipsmerk Lay’s.

LambWeston

Lamb Weston heeft een rijke historie. Het bedrijf is begonnen als klein familiebedrijf. Drie generaties later is het uitgegroeid tot een succesvolle organisatie die aardappelproducten over de hele wereld verkoopt.
1920 - 
  In het dorpje Kruiningen in Zeeland,  Cees Meijer een aardappelbedrijf waar hij in de Zeeuwse klei de beste kwaliteit aardappelen verbouwd. 1950 - Het gaat goed met het Nederlandse familiebedrijf. De Meijer groep gaat zich bezig houden met de verwerking van hoogstaande diepgevroren aardappelproducten en heet vanaf dan: Meijer Frozen Foods.
1994 - 
Meijer Frozen Foods en het Amerikaanse Lamb Weston gaan samenwerken. Lamb Weston/Meijer ontstaat.
2000- 
Lamb Weston/Meijer neemt het aardappelverwerkende bedrijf Vriezo in Oosterbierum over.
2001- 
Lamb Weston/Meijer neemt het aardappelverwerkende bedrijf Danisco Foods (voorheen Fri d'Or) in Bergen op Zoom over.
2006- 
In Wisbech staat het aardappelverwerkende bedrijf Garden Isle. Door de overname wordt ook deze fabriek in Engeland onderdeel van Lamb Weston / Meijer.

Nieuws


29 maart 2015 - We zijn dit jaar van start gegaan met graanzaaien, dit keer met de nieuwe Claas Axion 950. We hebben deze trekker ook uitgerust met SBG/Raven RTK GPS om ook hiermee nauwkeurig te kunnen werken. Verder is dit jaar de Imants spitter uitgerust met een Kverneland CX schijfkouterbalk, deze gaat beter om met de gewasresten die je met spitten heb. Een mooie combinatie en hij doet het op zijn slofjes!


Meer nieuws

Contact

A.T.Texel
Hoofdweg 108
1795 JG De Cocksdorp
H. Broekman: 06-224 493 60
G. Rikkenberg: 06-510 258 49