Ga naar de website van ATT Mechanisatie
ATT Aardappelteelt Texel

Welkom bij Aardappelteeltbedrijf Texel

Aardappelteeltbedrijf Texel, kortweg AT Texel, zag in 2001 het levenslicht na een fusie tussen Loonbedrijf Grisnigt en de firma H. Broekman. In 2011 werd ook akkerbouwbedrijf Avanti overgenomen, waardoor ons bedrijf de werkzaamheden fors heeft kunnen uitbreiden.

Consumptieaardappelen
Onze core business is de productie van consumptieaardappelen voor Frito-Lay. Dit internationale concern is eigenaar van ondermeer de Smith Food Group, bekend van het populaire chipsmerk Lay’s. Sinds 2011 leveren wij ook fritesaardappelen aan een ander gerenommeerd concern, Lamb Weston Meijer. Beide bedrijven stellen hoge kwaliteitseisen aan hun leveranciers en grondstoffen.

Pootaardappelen
AT Texel teelt niet alleen consumptie- maar ook pootaardappelen.Deze worden geleverd via handelshuizen Agrico en Stet en via de vrije handel. Die worden in onze moderne loodsen op akkerbouwbedrijf Avanti machinaal gesorteerd en afgezakt voor transport. Tevens bestaat de mogelijkheid om pootaardappelen voor derden in onze mechanische koeling op de te slaan of om deze te sorteren en af te zakken. Op Avanti is ook ons kantoor gevestigd.

Uien
ATTexel teelt zelf sinds 2006 ook uien. Deze worden zelf vermarkt naar diverse grote uienhandelaars binnen Nederland.
Sinds 2011 beschikken wij over een uienafstaartmachine welke het mogelijk maakt om ook de uien zelf te kunnen verwerken wat bestaat uit afstaarten, sorteren, uitlezen en afzakken. Hiermee proberen wij een stukje meerwaarde te creeren en kunnen wij zo de transport afstanden beperken waarmee we ook de kosten kunnen beperken. Tevens bieden wij de mogelijkheid deze werkzaamheden voor derden uit te voeren. Wilt u hier meer over weten kunt u contact opnemen.

Loonwerk
ATTexel biedt ook de mogelijkheid om bepaalde werkzaamheden voor u in loonwerk uit te voeren, het beschikt hiervoor over moderne machine's met grote capaciteit om de werkzaamheden zo goed en vlot mogelijk uit te kunnen voeren.

Wilt u meer weten over AT Texel? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Nieuws


29 maart 2015 - We zijn dit jaar van start gegaan met graanzaaien, dit keer met de nieuwe Claas Axion 950. We hebben deze trekker ook uitgerust met SBG/Raven RTK GPS om ook hiermee nauwkeurig te kunnen werken. Verder is dit jaar de Imants spitter uitgerust met een Kverneland CX schijfkouterbalk, deze gaat beter om met de gewasresten die je met spitten heb. Een mooie combinatie en hij doet het op zijn slofjes!


Meer nieuws

Contact

A.T.Texel
Hoofdweg 108
1795 JG De Cocksdorp
H. Broekman: 06-224 493 60
G. Rikkenberg: 06-510 258 49