Ga naar de website van ATT Mechanisatie
ATT Aardappelteelt Texel

Foto's - ATTexel

Alweer aangekomen in 2014 is het weer eens tijd om de foto's een beetje bij te werken, de onlangs nieuw gekomen Claas Axion 850 met de nieuwe Kaweco double twin shift 16000 tank is in actie gekomen. Hier de eerste foto's
08-05-13 zijn we met maiszaaien begonnen. Bij Selectiebedrijf de Lugt zijn de eerste hectare gezaaid. Hier nog een paar mooie foto's van de zaaicombinatie in aktie.

Ook zijn er nog een aantal mooie foto's gemaakt van het ruige mest strooien met de nieuwe Claas Arion 640 met de bergmann universeel strooier.Het voorjaarswerk is ondertussen in volle gang. De bieten zijn ondertussen allemaal gezaaid, het graan zit er in. Nog een enkel perceel koolzaad moet nog gezaaid en dan is het enkel nog de aardappelen waar alle focus op ligt. Ondertussen zijn er wel mooie foto's gemaakt van alle werkzaamheden. Mestrijden met een bouwlandinjecteur en daarvoor een Claas Axion 820 cmatic


We zien de uienzaaier in actie, dit jaar ook met SBG gps wat superstrak werk maakt.De bietenzaaier. Een Claas arion 410 met dit jaar wel keurig rood gespoten wielen!Een aantal mooie foto's van de demo Claas Axion 930 die we op ons bedrijf een aantal dagen mochten proberen. Hier in actie met onze nieuwe 6 meter brede hakenfrees van Stuik. Onze nieuwe kverneland actirol cambridgerol in actie. Door het droge voorjaar al veelgebruikt om de gezaaide gewassen de gewenste aansluiting te geven.
De laatste dagen van maart vriest het, waait het en schijnt de zon. Dit is op Texel net niet de goed combinatie op ons lichte land..
Stuiven dus. En al het materiaal in actie om de grond los te trekken zodat het stopt met stuiven. Wel een aantal mooie foto's van de nieuwe Claas Arion 640 die dit jaar nieuw is op ons bedrijf.Ook is er voor het eerst gereden met de nieuwe combinatie een Kverneland CLI 630 ondergronder in combinatie met het nieuwste type rol van Evers Agro, de Orion rol. Hier een paar mooie foto's van de machine in aktie:
Dit voorjaar zijn eerst alle percelen waar door de natte herfst het riet uit de sloten nog op de kant lag bewerkt met de walkantenfrees. Een effectieve manier om snel en simpel van je riet af te komen. Als het een beetje verweerd is en de wind is goed zie je er niets meer van terug op het land. Hier een paar mooie foto's
De laatste uien van het seizoen gaan de grond uit bij De Lugt. Door de aanhoudende nattigheid gaat ook dit niet voorspoedig dit jaar...Ook het Bietenrooien is weer begonnen. We mochten dit jaar een rondje vroeger leveren omdat anders de hopen te groot werden gezien het areaal. Met een bruto opbrengs van ongeveer 90 ton en een suikergehalte zoals later bleek van 16,6% suiker lijkt het dit jaar met de suikerbieten wel goed te zitten.
Loonwerkcombinatie Witte en van der Star rooien bij ons de bieten met een Grimme Maxtron.Het rooiseizoen is al weer een tijdje op volle toeren aan de gang, hier wat actiefoto's van de Grimme Tectron met een Claas Axion 850 met Miedema HST175 voor transport.


Het rooiseizoen is begonnen. We zijn in samenwerking met Texelsun bij Paul van Exel op het lichte land gestart met het 2-fase systeem. 


Hier nog wat nieuwe foto's van het loofklappen. We rijden dit jaar met ons eigen merk: Struik. Omdat Struik nog nieuwe foto's voor de website nodig had is er op een mooie dag een foto sessie op Texel geweest. Mooie foto's en mooi werk.
Een Claas Arion 540 met nieuwe loofklapper de lfka 4 van Struik.Nieuwe foto's van het voorjaar 2012, onder andere zien we het diepspitten, uienzaaien graanzaaien met nieuwe zaaicombinatie.
Foto's Aardappelsrooier 2009, tijdelijk omdat we een nieuwe rooier gekocht hadden twee rooiers, dit was een mooi moment om een paar mooie plaatsjes te schieten. En het rooien schoot natuurlijk ook lekker op
In 2010 leek het een moeizaam jaar te worden vanwege de extreme nattigheid, toen is er besloten om er een rooier bij te kopen.
Dit is een zelfrijdende 4 rijige rooier van het merk Grimme geworden. Omdat deze rooier een bunker van 15 ton heeft kan er veel capaciteit mee gemaakt worden. Dit jaar hebben we de Avr ook nog gehouden om op eventuele moeilijke percelen met twee rooiers te kunnen rooien. Aardappels plantenIn 2009 hebben wij geinvesteerd in een gps stuursysteem van Trimble, dit om het de precisie van het planten te verhogen en ook maakt het het makkelijker om met meerdere chauffeurs te rijden.
2008 reden we met een Avr frees en een John Deere 6420s vario en een New Holland tsa135 met een struik rijenfrees.
2009 kregen beide frezen een New Holland, waaronder een T6030 en een Tsa 135
Pootgoed loofklappen:

Spitten in combinatie met zaaien gebeurt ook al enkele jaren bij ons, We zijn begonnen in 2007 met een Case MX100 met een imants 45 spitmachine met accord zaaicombinatie.

Omdat het te spitten areaal steeds maar groter werd is na twee jaar besloten om weer in een nieuwe spitter te investeren, ook ditmaal een Imants 45 spitter omdat deze goed beviel en omdat we een 47 te groot vonden voor de trekkers waar we toen mee reden. In dit jaar kwam er een New Holland T6080 voor te staan.

Toen we in 2011 met ons gezamelijke machinepark in Attexel gingen hebben we ook gekozen voor een spitter met enorme capaciteit en omdat er een grote trekker in ons park was hebben we gekozen voor een Imants 57 spitmachine met een Fendt 930, dit in combinatie met een Accord DF2 fronttank waar zo'n 2000 kg zaaizaad in past werd het mogelijk om 2 ha per uur te spitten en te zaaien tegelijk. 

Spitten met 9 km/uur dat schiet op!


Spitten en zaaien met accord pneumatische zaaimachine in combinatie met een woeler en rotorkopeg in één werkgang op gps, dat is mooi werk!Maiszaaien met een Monosem 6rijige zaaimachine met schijfkouters op zowel de zaaielementen als de kunstmestkouter. Zo is het onder alle omstandigheden mogelijk om een goede aflegging van het zaad te krijgen. In combinatie met een CHD Fronttank voor toediening van vloeibare kunstmest in de vorm van NTS waar zowel stikstof als fosfaat in zit kan de maismap vergeten worden. Ook bij strooien met kalkamon na het zaaien is hierbij niet meer nodig.Uienzaaien, met een Nodet 4,5 mtr zaaimachine 5 regels per bed scherp gezaaid. Er kan als het nodig is met 2 machines gereden worden om het te zaaien areaal zo vlot mogelijk in de grond. Land klaarmaken met rotorkopeg met pakkerwals voor diverse teelten


 Daan in z'n jeugd jaren als beginnend trekkerchauffeur!!

Graszaadmaaien met een front en achtermaaier op Gps. Dit werkt super, omdat er vaak in het donker gemaaid word en het lastig is om knap door te steken werkt het met gps besturing ideaal, alle vaarten liggen exact evenwijdig aan elkaar en er is maar één geer op het hele perceel. Er kunnen rondjes gemaaid worden wat steken op het kopakker overbodig maakt. De front en achtermaaier liggen het zwad mooi neer wat het combinen weer makkelijker maakt en het verlies tot minimaal beperkt. 


Combinen met de New Holland cx 8060. Wij combinen graszaad, granen, en koolzaad met onze combine. Voor graszaad beschikken wij over een nieuwe invoerbek met graszaadkleed. 
Ploegen met 5 schaar Kverneland ploeg met packomat 


Diepploegen, als we een perceel willen kilveren ploegen wij op de hoogste delen het witte zand boven zodat de teeltaarde op z'n plek blijft. Het is mogelijk om ongeveer 60-70 cm diep te ploegenKilveren met Bos kilver/dozerbak met laser, hiermee is het mogelijk om het land vlak te maken of op af-opschot te leggen.
Tijdens het natte najaar van 2008 moesten wij nog een bak tarwe ophalen. Omdat de ondergrond te zacht was zakte de carrier weg toen de bak op het chassis stond. Zie de foto's voor het gevolg...
Mest en compost strooien wij met onze Bergmann tsw4190 strooier. Dit is een breedstrooier met twee horizontale walsen met daaronder strooischotels.


Nieuws


29 maart 2015 - We zijn dit jaar van start gegaan met graanzaaien, dit keer met de nieuwe Claas Axion 950. We hebben deze trekker ook uitgerust met SBG/Raven RTK GPS om ook hiermee nauwkeurig te kunnen werken. Verder is dit jaar de Imants spitter uitgerust met een Kverneland CX schijfkouterbalk, deze gaat beter om met de gewasresten die je met spitten heb. Een mooie combinatie en hij doet het op zijn slofjes!


Meer nieuws

Contact

A.T.Texel
Hoofdweg 108
1795 JG De Cocksdorp
H. Broekman: 06-224 493 60
G. Rikkenberg: 06-510 258 49