Ga naar de website van A.T. Texel
ATT Mechanisatie Texel

Een nieuwe Kaweco Double twin shift 16000 liter bemestertank voor Atte

Nieuws >> Een nieuwe Kaweco Double twin shift 16000 liter bemestertank voor Atte
 Datum: 16-11-2013


Een nieuwe Kaweco Double twin shift 16000 liter bemestertank voor Attexel b.v.

Attexel heeft voor het nieuwe seizoen gekozen om de mest met een Kaweco Double Twin shift 16000 liter tank te gaan rijden. Er is gekozen voor een Kaweco om de tankgrootte en het 4 wielige onderstel wat zeer goed is voor de bodem.

DOUBLE TWIN SHIFT Bemestertank
De Double Twin Shift Bemestertank is de meest professionele manier om uw mest te injecteren. De Double Twin Shift Bemestertanken maken zichzelf onmisbaar door hun enorme volume, vulvermogen, capiciteit, wendbaarheid en hun wel door dachte onderstel.
 
Met een volume van 14.000 of 16.000 liter produceert Kaweco de grootste enkelas tank op de markt. Het onderstel maakt het mogelijk de bodemdruk zeer laag te houden ondanks het grote volume van de tank. Kaweco is de uitvinder van het Double Twin Shift onderstel waarbij 4 grote tractorwielen op 1 lijn staan. Hierdoor heeft de tank de wendbaarheid van een enkelassige bemestertank, maar het draagvermogen van een tandem asser tank. De buitenste wielen kunnen naar buiten schuiven zodat de tractor en de tank ieder hun eigen spoor heeft. Dit unieke onderstel betekent injecteren met een significant lagere bodemdruk dan een zelfrijdende machine. Hierdoor kunt u eerder beginnen met uw werkzaamheden en tevens ook langer doorgaan, bij slechte weersomstandigheden. Een ander groot voordeel is ook dat uw tractor ook inzetbaar is voor andere werkzaamheden in tegenstelling tot een zelfrijdende machine die minimaal een half jaar per jaar stil staat.
 
De stabiele uitschuifbare profielen zijn voorzien van synthetische glijstrips, hierdoor is het systeem zeer onderhoudsvriendelijk.
De wielen zijn hydraulisch geveerd, dit zorgt voor een perfecte aanpassing aan de contoure van het land en ook in een eerlijke verdeling van het gewicht over de 4 wielen. Op de weg zorgt de hydraulische vering voor comfortable en stabiele rij eigenschappen. Alle wielen zijn geremd voor maximale veiligheid.
 
De Kaweco Double Twin Shift tanken zijn uitgevoerd met Borger 1036 6.000 l/min verdringerpompen i.c.m. een hydraulische 3-weg kraan en stenenvanger met snijinrichting. De tank kan uitgevoerd worden met een 8″ zuigarm rechts vooraan de tank, maar ook met een 8″ zwenkbare zuigarm. De optionele turbo-vuller zorgt voor extra capaciteit. Dit alles zorgt voor een efficient en snel vul proces.
 
Vele wielen maken licht werk!Keer terug naar nieuwspagina.Nieuws


03 oktober 2016 - Wij verkochten afgelopen week de 2e Claas verreiker op Texel! Familie Rodenburg van Ijsboerdij Labora heeft gekozen voor een Scorpion 7035 Varipower. Uitgevoerd met Hekamp mestbak en Bressel und Lade kuilhapper klaar voor de toekomst! Wij bedanken ze voor het vertrouwen in ons bedrijf en het merk en wensen ze veel werkplezier met hun nieuwste aankoop!


Meer nieuws

Contact

Mechanisatie
Schorrenweg 11
1794 HD Oosterend
Tel. 0222-318626 / 06-51 02 58 49

Onderdelen