Ga naar de website van A.T. Texel
ATT Mechanisatie Texel

Eerste percelen gezaaid met nieuwe combinatie Xerion, Kverneland en SB

Nieuws >> Eerste percelen gezaaid met nieuwe combinatie Xerion, Kverneland en SB
 Datum: 24-03-2012


Een primeur in de BeNeLux, de Kverneland CTS stubble finisher met zaaicobinatie met CX zaaikouters. 

Deze machine is zo niet leverbaar. Bij ATTMechanisatie is de machine in zijn geheel aangepast om de machine op Texelse gronden goed te laten functioneren. Zo is er een extra kooirol bij geplaatst om de machine op lichte grond makkelijker te laten rollen.
Hiervoor moest het frame van de ondergronders veranderd en verplaats worden. 
Uiteindelijk is er een Accord DF2 tank bovenop het frame geplaats om de beide CX zaaibalken te voeden welke achterop de zware Kerner rollen geplaats zijn. Dit alles bij elkaar maakte zoveel gewicht dat de standaard cilinder onvoldoende capaciteit had om het geheel omhoog te krijgen dus zijn er nog twee extra cilinders bij geplaatst.

Nu de machine draait mag het resultaat er zijn. Met een rijsnelheid van ongeveer 6,5 km/uur en een werkbreedte van 6 meter word er ieder uur ruim 3 ha ingezaaid. De grond word dan eerst ondiep afgesneden door de CLS tanden. Dan volgt het wielstel, achter het wielstel volgt het hydraulisch in/uitschakelbare woelstel met CLC ondergronders. Ook wel bekend als krommepotenwoelers. Achter deze woelers loopt een kooirol, welke iets vlakt mede meedraagt. Daarna volgt de zware Kerner wals welke de grond zeer goed aandrukt om voldoende aansluiting te maken met de ondergrond. Tevens is het met deze rol ook nog mogelijk om extra strippen door de grond te duwen welke kluiten klein kunnen maken. Als laatse hangen achter deze rollen twee Accord CX kouterbalken met elk 24 uitlopen. deze zaaibalken zijn voorzien van schijfkouters met aandrukwiel. Dit gaat altijd de grond in waarna het zaad aangedrukt word door de aandruk/loopwielen achter de schijf. Als laatst gaat hier nog een tandeneg overheen.

Zie ook voor een productvideo van de machine bij youtube.com/kverneland stubblefinisherKeer terug naar nieuwspagina.Nieuws


03 oktober 2016 - Wij verkochten afgelopen week de 2e Claas verreiker op Texel! Familie Rodenburg van Ijsboerdij Labora heeft gekozen voor een Scorpion 7035 Varipower. Uitgevoerd met Hekamp mestbak en Bressel und Lade kuilhapper klaar voor de toekomst! Wij bedanken ze voor het vertrouwen in ons bedrijf en het merk en wensen ze veel werkplezier met hun nieuwste aankoop!


Meer nieuws

Contact

Mechanisatie
Schorrenweg 11
1794 HD Oosterend
Tel. 0222-318626 / 06-51 02 58 49

Onderdelen