Ga naar de website van ATT Mechanisatie
ATT Aardappelteelt Texel

Sorteerbedrijf

 

Pootgoed sorteren, uitlezen en afzakken de Topsport van ATTexel b.v.!
 

ATTexel beschikt over moderne apparatuur om de pootaardappelen te sorteren, uitlezen en in te pakken.

Sorteren, grond/kluitenscheiden, bunkers

Een Schouten bunkerinstallatie met een daarbovenop geplaatste Dijkstra sorteer zorgt voor de binnenkomst van het product. De aardappelen kunnen met een kipper binnen gelost worden in de stortbak. Eenmaal over de stortbak waar het losse zand verwijderd word via het rollenbed komen ze op de grote 1 meter brede opvoerelevator die de aardappelen naar boven transporteert waarna ze op de Dijkstra platensorteer vallen.
Na de sorteer beschikken wij over 6 grote bunkers waar de diverse maten aardappelen in terrecht komen.
Kijk naar de film over de sorteerinstallatie op de link hieronder.Leeskamers

Wanneer de keuze van sortering gemaakt is komen de aardappellen via een transportband in het volgende vertrek, hier staat een opstelling met 2 leeskamers waarin het mogelijk is per rollentafel met 4 personen het product uit te lezen. Hier worden kluiten en aardappelen apart gesorteerd. De cabine's zijn uitgerust met een overdruk wat stof buitenhoud en een prettige werkomgeving garandeerd. Ook is er verwarming en een radio aanwezig.
Wanner de pootaardappelen uitgelezen zijn bestaat er de mogelijkheid om het product met diabolo of een ander middel te behandelen voor eventueele export of opslag in de koeling.


Kistenvuller, Kistenkantelaar

Wanneer er pootgoed gedraaid word voor de koeling is het mogelijk om deze via een tussenbunker met een Miedema automatische kistenvuller in kisten te zetten. De heftruck chauffeur hoeft dan alleen maar de lege kist neer te zetten. De machine vult dan volledig automatisch de kist af. Het is mogelijk om 2 kisten tegelijk op de machine te zetten, hierdoor ontstaat er geen stilstand wanneer er een kist vol is.
Hier een filmpje van een kistenvuller:  
http://www.miedema.com/nl/pagina/inschuurtechniek/kistenvullers/

Wanneer er later in het seizoen kisten vanuit de koeling nagelezen moeten worden is er in de lijn een Miedema akv Kistenkantelaar geplaatst. Deze machine lost zelf geheel automatisch de kist op een grote horizontale leesband. Door middel van ultrasoonsensoren wordt de dikte van de strooom aardappelen gemeten waardoor de valhoogte word geminimaliseerd.
Hier een voorbeeld van een kistenleger: 
http://www.miedema.com/nl/pagina/inschuurtechniek/kistenkantelaars/

V
erladen van zeecontainers

Wanneer het afgezakte pootgoed klaar staat voor verlading was het vroeger een arbeidsintensieve klus wanneer het in zeecontainers weg moest. Nu beschikken wij sinds dit seizoen over een laabrug waarmee het mogelijk is om op grote pallets de containers te laden.

 Wanneer er met stapelen goed rekening gehouden word met het aantal lagen is het mogelijk om 25 ton zonder enig handwerk te verladen.

Wij kunnen dit ook voor derden uitvoeren. Wanneer het pootgoed afgezakt naar ons toe gebracht wordt kunnen wij het laden voor u uitvoeren.
Desgewenst kunt u ook het pootgoed losgestord aanleveren zodat wij ook het afzakken voor u verzorgen.


 Nieuws


29 maart 2015 - We zijn dit jaar van start gegaan met graanzaaien, dit keer met de nieuwe Claas Axion 950. We hebben deze trekker ook uitgerust met SBG/Raven RTK GPS om ook hiermee nauwkeurig te kunnen werken. Verder is dit jaar de Imants spitter uitgerust met een Kverneland CX schijfkouterbalk, deze gaat beter om met de gewasresten die je met spitten heb. Een mooie combinatie en hij doet het op zijn slofjes!


Meer nieuws

Contact

A.T.Texel
Hoofdweg 108
1795 JG De Cocksdorp
H. Broekman: 06-224 493 60
G. Rikkenberg: 06-510 258 49